2020 catalog

Since 1949

Omdat design en innovatie een van de top prioriteiten is bij Curver, zijn we altijd op zoek naar manieren om een voortrekkers rol in de markt te behouden, onderzoeken we continue nieuwe technieken en consumenten gewoontes, en lanceren we nieuwe gebruiksvriendelijke producten die het leven gemakkelijker maken.

2020
CURVER producten zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Als de grootste verbruiker van gerecycled plastic in onze industrie willen we ons aandeel recycled materiaal verdubbelen naar 80% voor 2028.  Om te helpen dit ambitieuze doel te halen lanceren we onze best-seller Infinity range nu in 100% gerecycled kunststof. Daarnaast brengen we ook Jute, een nieuwe textuur voor opbergmanden en wasmanden, gemaakt van minimaal 70% gerecycled materiaal.
2019
De Beton collective is een nieuwe premium opberglijn geïnspireerd op beton. Met zijn koele grijze tinten voegt de Beton range een verfijnde touch toe aan elke ruimte.
2017
De nieuwe generatie van vershouddozen, 100% hermetisch en hygiënisch!
SMART TO GO - ontworpen voor alle lunch-behoeften, met verschillende vormen en maten om aan te passen aan allerlei lunch maaltijden
SMART MICROWAVE - ontworpen om te verwarmen, ontdooien en stomen in de magnetron, dankzij het ventiel in het deksel
SMART FRESH - geheel transparante vershouddozen om de inhoud gemakkelijk te herkennen. Handig om al je eten in de koelkast te bewaren.
2016

KNIT: de nieuwste productreeks in de Curver Texture Collection! Deze producten zijn geïnspireerd op de kunst en nostalgie van gebreide items. Onze ontwerpers hebben de met kunststof gemaakte producten een authentieke look gegeven. Dankzij alle tijd en aandacht die is gestoken in het ontwerpen van de details, is er een volledig nieuwe ontwerptaal ontstaan. Raak de producten maar eens aan, je weet niet wat u voelt!

2015

Curver besteedt altijd veel aandacht aan ontwerp en innovatie en introduceert meerdere productreeksen die aansluiten bij nieuwe trends onder consumenten. Praktische producten moeten namelijk ook mooi zijn!

2012

Curver introduceert de Aroma Fresh Premium-vershouddozen. Dankzij de slimme combinatie van clips, magnetronventiel en de exclusieve sluitingsrand van siliconen profiteer je van unieke, 100% hygiënische, luchtdichte en lekvrije producten.

2011

Introductie van de eerste reeks huishoudelijke producten gemaakt van 100% gerecycled plastic afkomstig uit huishoudelijk afval: Curver EcoLife
EcoLife Neo is de grote winnaar van de EPRO Best Recycled Plastic Productprijs bij het IdentiPlast Event van 2012. Dit is een prestigieuze erkenning van de langdurige toewijding van Curver aan het ontwikkelen van duurzame en stijlvolle ontwerpen voor milieuvriendelijke klanten.

2010

Curver introduceert de STYLE-reeks die iconisch zal worden! De ideale combinatie tussen een prachtige, natuurlijke rotanlook en handig kunststof. Dit maakt welke kamer dan ook in huis extra elegant.

2009

Curver introduceert PETLIFE, de eerste reeks op de markt die handige, praktische en hygiënische plastic opbergoplossingen biedt om de dagelijkse levens van diereneigenaars eenvoudiger te maken (voedselcontainers, hondenmanden, kattenbakken).

2008

Er komt een samenwerking met Disney.
Princess, Cars, Mickey en Winnie de Poeh worden afgebeeld op verschillende opbergproducten. Dat doet kinderen veel plezier… maar volwassenen ook!

2007

Curver gaat één stap verder in de toewijding aan het ontwerpen van creatieve kunststof producten door een uniek nieuw proces voor het decoreren van boxen en baken te introduceren, ontwikkeld op basis van de exclusieve In Mould Labelling-technologie. Dit is een doorbraak in de branche van kunststof huishoudproducten waardoor Curver een revolutionaire metaallook kan aanbrengen op de reeks prullenbakken. Sindsdien zijn er miljoenen gedecoreerde opbergdozen uit ontelbaar veel productreeksen verkocht.

2005

Het merk Curver maakt nu deel uit van de Keter Group, een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van de productie en verspreiding van kunststof producten voor consumenten, zowel voor in huis als in de tuin.

1990’S

In 1990 komt er een samenwerking tussen DSM en de Amerikaanse groep Rubbermaid Inc.
Acht jaar later neemt Rubbermaid Curver volledig over en wordt de uitbreiding voortgezet.

1980’S

Curver is enorm gegroeid en is het grote voorbeeldmerk in Europa in zijn eigen sector.
Curver is snel internationaal aan het groeien en ontwikkelt grote productreeksen met producten voor thuis en gebruik in de vrije tijd. In deze tijd wordt de bekende Unibox ontwikkeld.

1970’S

DSM wordt de enige eigenaar van Curver en gaat zich met het merk vooral toespitsen op de markt van plastic huishoudelijke producten.

1960’S

Er vindt enorm veel ontwikkeling plaats op het gebied van plastic producten en deze worden in die tijd hét antwoord op de opkomst van massa consumeren. Curver, deels in handen van de DSM-groep, besluit zich op deze markt te gaan richten.
In Nederland wordt er een nieuwe productiefabriek gebouwd en de activiteiten in die fabriek worden al snel uitgebreid naar het produceren van plastic bewaardozen voor eten en de ontwikkeling van verschillende opbergoplossingen (prullenbakken, wasmanden) en andere verpakkingsmaterialen voor industrieel gebruik.

1949

De geschiedenis van Curver begint meer dan 65 jaar geleden, toen in mei 1949 Peter CURtius en Ad VERschuren in Nederland een klein productiebedrijf oprichtten voor glazen verpakkingen.
Het familiebedrijf wordt CURVER genoemd, een samenvoeging van de namen van de twee oprichters.