Als een hond of kat mee met zijn baasje op vakantie gaat, heeft ook hij bagage nodig. Wat moet er zeker mee?

 

1 – Eten en water

Zelfs op vakantie is het beter om de gewoontes van je dier niet te verstoren. Neem dus zijn vertrouwde eten van thuis mee op reis.

Zorg ervoor dat je tijdens de reis altijd water bij de hand hebt om je hond geregeld te drinken te geven, vooral als het erg warm is. Erg praktisch is een 3-in-1 reiskit, waarin een drinkbak, een eetbak en een goed sluitende doos voor het eten zitten.

travel kit

 

2 – Zijn mand

Om te vermijden dat je hond door de verandering van omgeving te zeer uit zijn doen raakt, neem je indien mogelijk ook zijn favoriete mand mee. Zijn eigen geuren stellen hem onderweg gerust.

knit-1400x700-1

 

3 – Zijn draagmand

Onmisbaar om te reizen met een kleine hond of een kat is een draagmand! Er bestaan bijvoorbeeld slimme dierenmanden die omgevormd kunnen worden tot draagmand!

00613;00616 (2)

4 – Een verzorgingskit

Het is ook altijd handig om een verzorgingskit bij te hebben, voor het geval dat je huisdier ziek of gewond raakt. Daarin zitten best plakband, ontsmettingsmiddel, een pincet, een spuit zonder naald, een thermometer, steriele kompressen, slaappillen of pilletjes tegen reisziekte (voorgeschreven door de dierenarts), iets tegen diarree en/of constipatie en een antivlooienmiddel voor extern gebruik.

 

Vergeet ten slotte ook geen polyvalente doos voor bijvoorbeeld het gezondheidsboekje van je dier, zijn identiteitspapieren en eventuele accessoires

(halsband, harnas, leiband, speeltjes,…). Is de bagage van je dier ingepakt? Dan kun je rustig op reis vertrekken!