Voor een hond is een mand zoals een bed voor een mens: onmisbaar. Je denkt dus best even na over wat je wil kopen en waar je de mand wil zetten.

Honden zijn sociale dieren die hun baasje over het algemeen overal willen volgen. Toch hebben ze ook een plekje voor zichzelf nodig, waar ze rustig kunnen slapen en waar ze van het baasje soms ook naartoe worden gestuurd.

Er zijn evenveel soorten hondenmanden als hondenrassen: in alle kleuren, vormen en materialen. En voor alle budgetten! Het aanbod gaat van een eenvoudig tapijtje over de tijdloze rieten mand tot een luxesofa. Wie het graag praktisch houdt, kiest voor een  handige 3-in-1-mand, die bestaat uit twee ligplekken boven elkaar (heel praktisch voor wie twee dieren heeft) die ook los van elkaar te gebruiken zijn en zelfs kunnen worden omgevormd tot draagmand!

Het eerste waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar een hondenmand is… je eigen smaak.

 

Comfort en veiligheid

Het is de hond die erin moet liggen, dus zijn comfort moet ook een rol spelen. Kies de juiste maat (niet te groot en niet te klein) en probeer indien mogelijk eens te kijken naar welke materialen je hond verkiest om zich op uit te strekken of op een bolletje te rollen. Sommige hondenmanden zijn niet alleen comfortabel maar ook mooi om te zien (Cozy Pet Bed), zodat ze niet alleen beantwoorden aan de behoeften van je hond, maar ook van jouw smaak!

Houd ten slotte ook de buitentemperatuur en de vacht van je hond in gedachten, zodat je dier het niet te warm en niet te koud heeft.

 

Een strategische plek

Nu je een mand hebt gekozen, moet je die nog op een goede plek zetten. De mand mag niet in de weg staan, of ergens waar je voortdurend heen en weer holt. Vermijd ook tocht en kies voor een rustige kamer. Zo kan je hond rustig een uiltje knappen… in alle rust!