Voor de decoratie van ons huis denkt iedereen aan hout, metaal, stof en natuurlijke materialen zoals wilgentakken en rotan. Plastiek is niet meteen het eerste wat in ons opkomt, en toch heeft het heel wat voordelen! Per slot van rekening, als we plastiek gebruiken om eten en documenten in te bewaren, waarom dan niet om ons interieur mee op te fleuren?

 

Waarom voor plastiek kiezen?

Omdat het een stevig materiaal is, sterk, duurzaam en ook nog eens superpraktisch voor dagelijks gebruik. Kortom, een ideale keuze. Investeer wel in producten van goede kwaliteit.

Let daarbij vooral op het land waar het plastiek wordt gemaakt (liefst in Europa); maar ook op de samenstelling, vooral wanneer je kinderen hebt.

Als je begaan bent met de toekomst van onze planeet, kies je best voor producten van gerecycleerd plastiek, of voor gemakkelijk te recycleren producten.

Bij Curver komen al die overwegingen aan bod: met meer dan 65 jaar ervaring op het vlak van plastiek engageert het merk zich ertoe om producten te maken die lief zijn voor het milieu én perfect afgestemd op onze smaken en behoeften.

Voor designobjecten kies je best voor een bewerkte, overdachte look. Voor neutrale tinten als je wil dat de voorwerpen opgaan in de omgeving, of voor elegante motieven zoals bloemen of materiaalimitaties, een look die dit seizoen erg in is.

Om je interieur af te maken is het heel belangrijk dat je oog hebt voor detail, want het zijn de details die het verschil maken!

 

En nu je alle producten in huis hebt, kan de pret beginnen!

 

In welke kamers?

Allemaal natuurlijk!

In de badkamer gebruik je manden om badhanddoeken en toiletproducten op te bergen, maar ook een grote wasmand.

In de keuken breng je orde op je planken met mooie dozen en in de koelkast blijft eten beter bewaard dankzij speciale vershouddozen.

In de bureauruimte zijn opbergboxen je beste vrienden: documenten, brieven en al je kantoorbenodigdheden hebben allemaal een plekje en hoeven niet meer overal rond te slingeren.

Ook de slaapkamer en de dressing vergeten we niet: kies voor kleine ladebakjes om bijvoorbeeld je juwelen of sjaaltjes op te bergen, maar ook grote doorzichtige dozen zijn een mogelijkheid voor grotere voorwerpen (truien, dekbedden,…).  Alles kan en alles mag!

Het grote voordeel van plastiek is dat het onderhoudsvriendelijk is. Je kunt het dus gebruiken in het washok en de kinderkamer, maar ook buiten en zelfs voor je huisdieren!

 

Welke stijl?

Als je wil dat al die voorwerpen perfect passen in je interieur, moet je natuurlijk op de stijl letten. Je koopt toch ook geen kussen of schilderij dat je niet mooi vindt, ofwel? Hetzelfde geldt voor deze accessoires!

Materiaalimitaties, motieven, felle kleuren of eerder sober: doe jezelf een plezier en kies voor voorwerpen waarvan je geen spijt zult krijgen. Als je tien keer per dag voorbij je plastieken mand moet lopen, kan die er maar beter mooi uitzien, toch?!

Opbergdozen worden decoratief, het afdruiprek siert je gootsteen en zelfs je afvalbak mag gezien worden!

 

Par Céline Alata